Onderhoud/gebruik adviezen voor Miss illis slider-armbanden

Zoals je weet worden alle armbanden met buitengewone aandacht en heel erg veel liefde gemaakt. Natuurlijk is ons doel dat jij zo lang mogelijk van jouw armband kunt genieten. Onze Miss illis-lijn bestaat uit onedele metalen, wat betekent dat deze materialen zullen verkleuren door de Ph waarde van je huid.

Hoe vervelend dit ook is, tast deze zuurtegraad de bovenste laag van alle onedele metalen aan, dus ook deze van Miss illis sliders. Ieders pH waarde is anders. Zodoende zal het verkleuren van je slider(s) bij iedereen op een ander moment optreden. Uiteenlopend van een week tot ruim twee jaar of zelfs nooit, bij iedereen zal dit proces verschillen. Uiteraard is het ook afhankelijk van hoe vaak je het sieraad draagt en in welke omstandigheid, bijv. op een zonnige maar vochtige zomerdag of juist in de winter wanneer je amper zweet.

Wat kun je doen tegen verkleuren?

  1. De slagletter-sliders  (alleen het bovenste gedeelte) kun je oppoetsen met het bijgeleverde bolletje staalwol. Wrijf zachtjes over het plaatje en je zult zien dat de aanslag al snel verdwijnt. Let op, dit is van toepassing op de plaatjes, niet op de fournituren of de behuizing van de sliders.
  2. Probeer je slider-armband niet in direct contact te laten komen met parfum. Spuit bijv. eerst je parfum op je pols en doe daarna je sieraad pas om
  3. Doe je slider-armband af met sporten of bij andere activiteiten waarin je meer zweet
  4. Bewaar je slider-armband niet in de badkamer
  5. Het liefste draag je de Miss illis slider-armband 24 uur per dag, maar het is beter er in de nacht heel eventjes afstand van te doen
  6. De onderzijde van de sliders kun je lakken met een heel dun laagje transparante nagellak
  7. Draag je slider-armband niet als je met water in contact komt zoals bijv. zwemmen, afwassen enz.

Wanneer de letters minder duidelijk zichtbaar worden kun je de letters inkleuren met een watervaste stift (op alcohol basis) en vervolgens de overtollige inkt eraf poetsen met het staalwol dat meegeleverd is bij de bestelling.